Detta är information från Kundkraft

”Känns bra att ge de stora elbolagen en känga”

Kundkraft har blivit en folkrörelse när det gäller elmarknaden.
Tillsammans pressar de elpriserna – och slår ett slag för grön el.
En av de 120 000 medlemmarna i Kundkraft är Anders Björkman i Gamleby, norr om Västervik.
– Det känns bra att ge de stora elbolagen en känga, skrattar Anders Björkman.

fakta

Årets sommar har bjudit på strålande väder i nästan hela landet. Men värmen till trots är elpriserna i dag stadigt högre än vad de varit på 10 år – något som speglar av sig på elpriserna. Det gör att elräkningen för många blir betydligt dyrare än vad den behöver vara med rätt elavtal.

Men att se över sitt elavtal kan både vara svårt och tidskrävande. I dag blir vi nästan överösta med erbjudande från telefonförsäljare som kan vara svåra att tacka nej till. Och faktum är att dolda avgifter och plötsliga prishöjningar kan göra bytena mycket dyrare.

För dig som önskar ett konkurrenskraftigt elavtal och inte behöva anstränga dig finns ett perfekt alternativ – Kundkraft.

Snabbt och enkelt! Få hjälp att pressa ditt elpris – på bara 30 sekunder

120 000 nöjda medlemmar

Över 120 000 svenskar är med i ”folkrörelsen” Kundkraft – och att gå med tar bara 30 sekunder. Det enda du behöver göra är att registrera dig här.

Hur kan då Kundkraft erbjuda ett elavtal som är billigast i längden – med grön el, inga fasta avgifter och noll ansträngning från dig?

Nyckeln är medlemmarna. Tack vare de 120 000 personerna som är med i Kundkraft kan företaget sätta press på elmarknaden. Varje månad får elbolag som erbjuder det billigaste priset leverera el till företagets medlemmar och på så sätt skapar det konkurrenskraftiga elpriser.

– Många bolag erbjuder kampanjavtal som kan ha billigare priser än Kundkraft över en period. Men sedan höjer de priset efter ett tag. Kollar man över tid blir det ofta dyrt att gå med på många av de ”billigast just nu”-avtal som andra bolag erbjuder, säger Kajsa Sundqvist, expert och rådgivare på Kundkraft.

En som blev medlem i Kundkraft tidigt och som nu hunnit med ett antal år och ett antal elleverantörsbyten är den tidigare serviceelektrikern Anders Björkman, 75 år.

– Jag tror att jag gick med i Kundkraft för 10-15 år sedan. Innan Kundkraft bytte jag elbolag när möjligheten kom för att få bästa dealen. I princip blev det så att jag bytte varje år.

– Men så dök Kundkraft upp och då var det så enkelt att byta till dem eftersom de gör ju allt jobb åt mig, säger Anders Björkman.

Snabbt och enkelt! Få hjälp att pressa ditt elpris – på bara 30 sekunder

”Minskade kostnader”

I dag bor Anders i en liten villa i Gamleby, två mil norr om Västervik.

Anders har inte räknat på exakt hur mycket han sparar varje år på sitt medlemskap i Kundkraft, men att han är säker på att det handlar om tusenlappar.

– Jag har inte så noga koll på exakt hur mycket, men att jag sparat pengar är helt klart. Och när man är pensionär så är ju varje sparad krona bra. Andra elbolag kan vara billigare i ett kortare tag men sedan kommer smällen. Nej, med Kundkraft vet jag att de förhandlar konkurrenskraftiga elavtal åt mig.

100% grön el

Extra bra är också att all el som Anders Björkman – och de andra 120 000 medlemmarna – använder är grön el, det vill säga el som kommer från förnybara källor såsom vattenkraft, vindkraft, biobränsle och solenergi.

– Jag tycker att det är en självklarhet att man ska använda grön och miljövänlig el. Allt som kan främja miljön är ju bra, säger Anders.

Senaste åren har Kundkrafts medlemmar i snitt sparat 3 600 kr/år* jämfört med om de inte gjort ett aktivt val och haft anvisningsavtal.

Eftersom priserna på elmarknaden förändras hela tiden så ändras även skillnaden mellan Kundkrafts upphandlade pris och snittpriset på elmarknaden. Därmed förändras även Kundkraftsmedlemmarnas besparing jämfört med snittpris på marknaden över tid.

Kostnadsfritt medlemskap

Kundkrafts tanke är att tillsammans är man starkare. Genom att samla Sveriges elkonsumenter sätter de press på elmarknaden. Det elbolag som kan erbjuda 100 procent grön el till lägst pris får leverera el till medlemmarna. Det ska heller inte innebära några fasta avgifter eller andra extra kostnader.

Sedan 1999 har Kundkraft genomfört fler än 1 000 el-auktioner och sänkt elkostnaden för över 400 000 svenska hushåll.

Och medlemskapet i Kundkraft är alltid kostnadsfritt.

Vilket elavtal vill du ha hjälp att omförhandla?
Jag bor i villa
Jag bor i lägenhet
Jag bor i fritidshus

”Ge storbolagen en känga”

– Fördelen med Kundkraft är att det är enkelt och de sköter allt. Jag behöver inte surfa runt och leta upp bästa priset. Det kostar inget och sedan tar de ingen fast avgift som nästan alla de andra bolagen. Servicen är också bättre än hos många av de stora aktörerna, säger Anders Björkman och tillägger:

– Sedan är det klart att det känns bra att ge de stora elbolagen en liten känga när man tillsammans med andra i Kundkraft kan pressa priserna, utan att göra avkall på något annat. De stora bolagen, får jag en känsla av, bara kör på.

– Jag har aldrig haft en tanke på att säga upp avtalet med Kundkraft. Först i början hade jag fast pris, men nu har jag rörligt avtal och det passar mig utmärkt.

– De sköter ju allt, jag lägger mitt förtroende hos dem hellre än hos något av storbolagen, skrattar Anders Björkman.

Vill du spara tusenlappar varje år precis som Anders Björkman?
Registrera dig här för att få ett garanterat lägre elpris över tid. Kundkraft sköter allt och säger upp ditt elavtal åt dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och få både mer tid och pengar över.

*Snittpriset på Kundkrafts medlemmars avtal, jämfört med snittpris på anvisningsavtal enligt Energimarknadsinspektionen perioden 15/10 2017 -15/10 2018, om förbrukning 15000 kWh/år.