Detta är information från Kundkraft
Peter Bertilson i Nacka sparar tiotusentals kronor med el från Kundkraft.

”Har betalat tiotusentals kronor helt i onödan”

Under hösten 2019 kan hundratusentals svenska villaägare betala tusenlappar i onödan för elen.
Genom att gå med i Kundkraft skulle de kunna bidra till en bättre miljö – och samtidigt spara pengar.
Att registrera sig är gratis och tar bara 30 sekunder.
– Jag har betalat så mycket pengar till eljättarna helt onödan, det här gör mig upprörd, säger Peter Bertilson. 

Förra sommaren drev torkan i Sverige upp elpriserna till den högsta nivån på tio år. I juni i fjol kostade el i snitt 45 öre per kilowattimme – 70 procent dyrare än samma månad året innan.

Årets vinter har heller inte varit nådig mot villaägare och trots att våren slagit till i stora delar av landet är elpriserna i dag stadigt högre än vad de varit på 10 år – med chockhöga elräkningar som resultat.

FAKTARUTA

Att själv se över elavtalet hemma kan både vara tidskrävande och krångligt. I dag blir vi överösta med erbjudande från telefonförsäljare som kan vara svåra att tacka nej till. Och faktum är att dolda avgifter och plötsliga prishöjningar kan göra bytena mycket dyrare.

För dig som önskar ett konkurrenskraftigt elavtal och inte behöva anstränga dig finns ett perfekt alternativ – Kundkraft.

120 000 svenskar

Kundkraft är ett företag som sedan starten blivit en ny svensk folkrörelse. Över 120 000 svenskar är nu med och bidrar till lägre elpriser. Tack vare den stora medlemsskaran kan Kundkraft sätta press på elbolagen, som får tävla om att erbjuda det lägsta elpriset till medlemmarna.

Att själv bli medlem i denna ”folkrörelse” tar bara 30 sekunder. Det enda du behöver göra är att registrera dig här.

Inga avgifter – ingen ansträngning

Nyckeln till att Kundkraft kan erbjuda ett elavtal som är billigast i längden – med grön el, inga fasta avgifter och noll ansträngning från dig – är just medlemmarna.

Varje månad får elbolag som erbjuder det billigaste priset leverera el till företagets medlemmar och på så sätt skapar det konkurrenskraftiga elpriser.

– Många bolag erbjuder kampanjavtal som kan ha billigare priser än Kundkraft över en period. Men sedan höjer de priset efter ett tag. Kollar man över tid blir det ofta dyrt att gå med på många av de ”billigast just nu”-avtal som andra bolag erbjuder, säger Kajsa Sundqvist, expert och rådgivare på Kundkraft.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal

Tusenlappar att spara

Och många kan spara tusenlappar varje år på att bli medlem.

En av alla villaägare som brottats med höga elräkningar är Peter Bertilson i Nacka utanför Stockholm.

– Jag har bytt elbolag och letat efter de bästa avtalen, men det känns hela tiden som att räkningarna bara blir högre och högre. Det är tillägg hit och dit, och det som i början verkade så bra känns efter ett tag inte riktigt som bästa affären, säger Peter Bertilson.

De senaste åren har Kundkrafts medlemmar i snitt sparat 3 600 kr/år* jämfört med om de inte gjort ett aktivt val och haft anvisningsavtal.

Betalat tiotusentals kronor i onödan

Men många medlemmar i Kundkraft berättar om att de sparat betydligt mer än så på att låta Kundkraft sköta förhandlingarna för dem.

– Det handlar ju om mycket pengar som de stora eljättarna bara roffar åt sig av mina och andras pengar. Det är konstigt att det får vara så här, säger Peter som nu har bestämt sig.

– Absolut kommer jag att lämna mitt nuvarande elbolag för att gå över till Kundkraft. Enligt beräkningar så har jag betalat tiotusentals kronor helt i onödan för elen. Det är ju pengar som jag inte får igen – men jag kan hindra bolagen att ta några mer pengar från mig.

Grön el – en självklarhet

Extra bra är också att all framtida el som Peter Bertilsson – och de andra 250 000 medlemmarna – använder är grön el, det vill säga el som kommer från förnybara källor såsom vattenkraft, vindkraft, biobränsle och solenergi.

– Det självklart att man ska använda grön och miljövänlig el om det går. Alla sätt att hjälpa vår miljö är ju bra, säger Peter.

Eftersom priserna på elmarknaden förändras hela tiden så ändras även skillnaden mellan Kundkrafts upphandlade pris och snittpriset på elmarknaden. Därmed förändras även Kundkraftsmedlemmarnas besparing jämfört med snittpris på marknaden över tid.

Vilket elavtal vill du ha hjälp att omförhandla?
Jag bor i villa
Jag bor i lägenhet
Jag bor i fritidshus

Kostnadsfritt medlemsskap

Kundkraft har sedan 1999 genomfört fler än 1 000 el-auktioner, gjort 1,8 miljoner leverantörsbyten och sänkt elkostnaden för över 400 000 svenska hushåll.

Grundtanken är att tillsammans är man starkare. Genom att samla Sveriges elkonsumenter sätter Kundkraft press på elmarknaden. Det elbolag som kan erbjuda 100 procent grön el till lägst pris får leverera el till medlemmarna. Det ska heller inte innebära några fasta avgifter eller andra extra kostnader.

Och medlemskapet i Kundkraft är alltid kostnadsfritt.

– Jag ska skicka in ansökan direkt. Och sedan ska jag använda pengarna till något betydligt roligare istället, avslutar Peter Bertilson.

Vill du spara tusenlappar varje år precis som Peter i Nacka?
Registrera dig här för att få ett garanterat lägre elpris över tid. Kundkraft sköter allt och säger upp ditt elavtal åt dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och få både mer tid och pengar över.

*Snittpriset på Kundkrafts medlemmars avtal, jämfört med snittpris på anvisningsavtal enligt Energimarknadsinspektionen perioden 15/10 2017 -15/10 2018, om förbrukning 15000 kWh/år.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal

Tre lyckliga som redan gått med i folkrörelsen Kundkraft!

Serviceelektrikern Anders Björkman, 75 år, bor i en villa i Gamleby, två mil norr om Västervik.Han blev medlem i Kundkraft för 10-15 år sedan och har under den tiden sparat åtskilliga tusenlappar på valet av elbolag.– Jag har inte så noga koll på exakt hur mycket, men att jag sparat pengar är helt klart. Och när man är pensionär så är ju varje sparad krona bra.
Andra elbolag kan vara billigare i ett kortare tag men sedan kommer smällen. Nej, med Kundkraft vet jag att de förhandlar konkurrenskraftiga elavtal åt mig, säger Anders Björkman och tillägger:
– Det känns bra att ge de stora elbolagen en känga.

Kerstin Söderberg bor i en bostadsrätt i Karlskoga och hon betalade många tusenlappar i onödan – tills hon bytte till Kundkraft och sparade massvis med pengar.– Ja, fördelen är att det är enkelt. Kundkraft gör allt när det gäller förhandling av elavtalet.
Många andra elbolag kör med lockelser eller erbjudanden, men det lär man sig snabbt att genomskåda. Om man inte tänker efter eller läser det finstilta så är det lätt att gå på storbolagens ”erbjudanden” som senare bara blir dyrare och dyrare med avgifter och påslag, förklarar Kerstin Söderberg och fortsätter:
– Jag kan tänka mig många saker som är roligare att lägga pengarna på.
Jag gör det jag vill och lägger pengar på resor och barnbarnen.

För villaägaren Kent Sörensen i Ljungskile har elen alltid varit en av de största utgiftsposterna varje månad.
Men för fem år sedan blev Kent medlem i Kundkraft.
– Jag vet att jag har bra pris på elen men framför allt älskar jag enkelheten med Kundkraft. Det är supersmidigt, säger Kent, som bestämt skulle göra samma val i dag om han stod inför val av elbolag.
– Ja, jag skulle absolut välja Kundkraft. Det är smidigt, enkelt och jag har aldrig haft något krångel med dem. Vi är supernöjda, berättar Kent.

Vilket elavtal vill du ha hjälp att omförhandla?
Jag bor i villa
Jag bor i lägenhet
Jag bor i fritidshus