Detta är information från Kundkraft

“Har sparat en massa pengar på att vara med i Kundkraft”

För villaägaren Kent Sörensen i Ljungskile har elen alltid varit en av de största utgiftsposterna varje månad.
Men tack vare Kundkraft slipper han själv jaga bästa lösningen och vet alltid vilket pris det kommer att bli.
– Jag vet att jag har bra pris på elen men framför allt älskar jag enkelheten med Kundkraft. Det är supersmidigt, säger Kent.

Omväxlande väder brukar innebära att elpriserna skjuter i höjden.
När det gäller att hitta den rätta och mest prisvärda elleverantören kan det krävas många timmar framför datorn innan man hittar rätt. Och väljer man inte alls kan elen bli en riktigt dyr affär.

För alla som vill ha ett konkurrenskraftigt elavtal, till rätt pris och som inte vill behöva anstränga sig finns ett perfekt alternativ – Kundkraft.

Faktaruta

Över 120 000 medlemmar

I dag är över 120 000 svenskar är medlemmar i ”folkrörelsen” Kundkraft – och att gå med tar bara 30 sekunder. Det enda du behöver göra är att registrera dig här.

Många undrar hur Kundkraft kan erbjuda ett elavtal som är billigast i längden – med grön el, inga fasta avgifter och noll ansträngning.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal

Nyckeln och svaret är medlemmarna. Tack vare de 120 000 personerna som är med i Kundkraft kan företaget sätta press på elmarknaden. Varje månad får elbolag som erbjuder det billigaste priset leverera el till företagets medlemmar och på så sätt skapar det konkurrenskraftiga elpriser.

Kent Sörensen i Ljungskile gick med i Kundkraft för många år sedan, men valde att hoppa av när ett unikt erbjudande plötsligt dök upp.

”Naturligt att gå tillbaka till Kundkraft”

– Vi var med i Kundkraft i fyra kanske fem år tidigare och var jättenöjda. Men när en bekant till familjen började på ett elbolag så kunde hon fixa en bra deal. Och vi ville gynna henne och hennes nya jobb. Men efter ett tag slutade hon på jobbet och då försvann också förmånen för oss, säger Kent och tillägger:

­– Och då var det naturligt att gå tillbaka till Kundkraft. Den här gången har vi nog varit med lika länge – fyra, fem år – men nu tänker jag inte byta.

På frågan varför Kent tycker att Kundkraft är så bra kommer svaret blixtsnabbt.

– Det handlar om en låg kostnad på ett enkelt sätt. Visst går det kanske att kanske spara en hundralapp eller så genom att själv jaga runt bland elbolagens erbjudanden men med Kundkraft behöver du inte göra det. De sköter ju allt och det är så smidigt och enkelt. Det är helt klart värt den där lilla slanten som man eventuellt kan spara om man anstränger sig själv, säger Kent.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla elavtalet – helt utan krångel

Inga fasta avgifter

Kundkrafts tanke är att tillsammans är man starkare. Genom att samla 120 000 av Sveriges elkonsumenter sätter de press på elmarknaden. Det elbolag som kan erbjuda 100 procent grön el till lägst pris får leverera el till medlemmarna. I Kundkrafts avtal ska det heller inte innebära några fasta avgifter eller andra extra kostnader.

I dagarna fick familjen Sörensen, som bor i en 120 kvadratmeter stor villa, ett mejl om att det snart är dags för en ny upphandling och ett nytt avtal med Kundkraft.

– Det är så enkelt. Om du vill vara med så behöver du inte göra något alls, bara att fortsätta. Jag vill heller inte vara aktiv när det gäller förhandlingar om priset på elen.

Sedan 1999 har Kundkraft genomfört fler än 1 000 el-auktioner och sänkt elkostnaden för över 400 000 svenska hushåll.

”Sparat en massa pengar”

– Jämför jag med om vi inte hade gjort något annat val så har vi naturligtvis sparat en massa pengar på att vara med i Kundkraft, men jag vet inga direkta summor. Jag vill bara ha en bra affär utan att behöva själv behöva deala eller ringa runt och vara aktiv.

– Att bara stanna kvar hos de stora elbolagen är ungefär som när man ser bilannonser – där man ser annonser för en ny bil från 250 000 kronor – men då ingår ju knappt hjul. Det är alltid en massa påslag och avgifter hit och dit. Det slipper jag med Kundkraft.

Vilket elavtal vill du ha hjälp att omförhandla?
Jag bor i villa
Jag bor i lägenhet
Jag bor i fritidshus

Kent och alla de andra 250 000 medlemmarna får dessutom grön el levererad i sina eluttag vilket naturligtvis är bättre för miljön.

– Egentligen är det viktigt, men det är inte den viktigaste faktorn för mig. Enkelheten är det bästa. Men samtidigt om de hade gått ut och sagt att de levererade 100 procent el från kol så hade jag kanske inte varit medlem, skrattar Kent.

”Har aldrig haft nåt krångel”

Och precis som många andra av Kundkrafts medlemmar är de själva nästan den största marknadsföringskanalen. Många är intresserade av att veta hur det funkar, hur mycket man kan spara och hur det fungerar.

– När vänner och bekanta frågar så berättar jag naturligtvis om att jag har Kundkraft och hur enkelt jag har det. De brukar fråga hur mycket vi betalar per kilowattimme, men då svarar jag alltid att det där sköter Kundkraft åt mig, skrattar Kent.

Om du var tvungen att ta ett beslut i dag när det gällde elbolag, vad skulle det då bli?

– Absolut Kundkraft. Det är smidigt, enkelt och jag har aldrig haft något krångel med dem. Vi är supernöjda, berättar Kent och avslutar:

– Och medlemskapet i Kundkraft är alltid kostnadsfritt, bara en sån sak.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla elavtalet – helt utan krångel