Detta är information från Kundkraft
Amanda Boman i Karlskoga.

”Som att spara pengar till mig själv”

Som villaägare, student och ensamstående tvåbarnsmor gäller det att vända på slantarna för att få ekonomin att gå ihop.
29-åriga Amanda Boman i Karlskoga har hittat sin lösning – elbolaget Kundkraft.
– Att vara med i Kundkraft är som att spara pengar till sig själv, säger Amanda.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal

Elbolaget Kundkraft grundades 1999 och har med åren blivit en ny svensk folkrörelse. Företagets idé är att med sina i dag är över 120 000 svenska hushåll medlemmar kunna sätta press på elbolagen och förhandla fram det billigaste och bästa elavtalet för alla sina medlemmar.

Varje år får det elbolag som erbjuder det lägsta priset i upphandlingen leverera el till företagets medlemmar och på så sätt är du alltid garanterad ett konkurrenskraftigt elpris.

– Som konsument är det här väldigt skönt, för du slipper bry dig om ditt elpris. Vi sköter förhandlingarna och du får alltid ett avtal med grön el utan extra avgifter, säger Kajsa Sundqvist, rådgivare och expert på Kundkraft.

Bekymmersfritt samvete

Och alla kan enkelt bli medlem i Kundkraft och få ett bekymmersfritt el-samvete. Det enda du behöver göra är att registrera dig. Allt jobbigt och tidskrävande sköter Kundkraft, till exempel att säga upp ditt gamla elavtal. Dessutom är du garanterad ett miljövänligt val. Alla elbolag som Kundkraft samarbetar med erbjuder 100 procent grön el.

Men hur kan ett företag som Kundkraft erbjuda ett elavtal – med grön el, som dessutom saknar fasta avgifter och innebär noll ansträngning från dig?

Nyckeln är alla medlemmar.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal

”Enkelheten tilltalade mig”

En av alla medlemmar runt om i Sverige är Amanda Boman. Hon bor i en villa i värmländska Karlskoga. Karlskoga som kanske för de flesta är känd som staden där Alfred Nobel bodde sina sista år, och stället som fostrat kanotisten och OS-hjälten Agneta Andersson, hockeylegenden Bengt-Åke Gustafsson och dansbandet Sten & Stanley.

– Min mamma har förespråkat Kundkraft sedan urminnestider känns det som. När jag sedan flyttade in i mitt hus i slutet av 2015 så läste jag på om Kundkraft. Jag kände att det verkade smidigt och bra, men det var enkelheten som tilltalade mig allra mest, berättar Amanda.

fakta

Hon bor tillsammans med sina två barn – 4 och 6 år gamla – i en villa på 128 kvadratmeter från 1965.

– Jag har tidigare bott i hyreshus och gått på niter med försäljare som ringer och erbjuder guld och gröna skogar med nya elavtal. Det finns alltid en massa dolda avgifter och det är aldrig så bra som det låtit. Därför var det skönt att själv ta beslutet med att använda Kundkraft, säger Amanda.

Viktigt med grön el

Extra bra är att all el som Amanda och alla de andra 250 000 medlemmarna förbrukar är grön el, det vill säga el som kommer från förnybara källor såsom vattenkraft, vindkraft, biobränsle och solenergi.

– Jag har inte tänkt på det jättemycket, det var ingen faktor när jag valde Kundkraft. Men jag tycker naturligtvis att det är både viktigt och bra att all el som min familj nu förbrukar är miljövänlig el, tillägger Amanda.

Kundkrafts idé om att vi är starkare tillsammans och genom att samla Sveriges elkonsumenter för att sätt sätta press på elmarknaden är något som Amanda verkligen attraherades av. Och naturligtvis enkelheten i att bli och vara medlem.

– Ja, att det är så enkelt är otroligt skönt. Senaste tiden har jag inte haft varken tid och lust att jämföra olika elbolag, men jag känner att Kundkraft gör det åt mig. När det gäller pengarna så har det alltid känts viktigt att spara pengar på alla sätt som man kan, menar Amanda.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla elavtalet – helt utan krångel

Lägger pengarna på resor

Senaste åren har Kundkrafts medlemmar i snitt sparat 3 600 kr/år* jämfört med om de inte gjort ett aktivt val och haft anvisningsavtal.

Eftersom priserna på elmarknaden förändras hela tiden så ändras även skillnaden mellan Kundkrafts upphandlade pris och snittpriset på elmarknaden. Därmed förändras även Kundkraftsmedlemmarnas besparing jämfört med snittpris på marknaden över tid.

– Min syster bor i ett hus som är lika som mitt och jag vet att hon har betydligt högre elräkningar än jag har. Hon har inte hoppat på Kundkraft ännu i alla fall, säger Amanda och fortsätter:

– Jag har bergvärme så det som jag betalar till Kundkraft varje månad brukar vara runt 600 kronor på sommaren och några hundralappar mer på vintern.

Vad gör du då för alla pengar som du sparar genom att vara medlem i Kundkraft?
– Jag är student och pluggar på Lärarlinjen i Örebro. Och då har man inte svinmycket pengar över. Men jag är ingen storkonsument utan lägger hellre pengarna då på resor eller renovering av huset.

Vilket elavtal vill du ha hjälp att omförhandla?
Jag bor i villa
Jag bor i lägenhet
Jag bor i fritidshus

Pratat med vänner

Och Amanda, har likt sin mamma, försökt att föra det positiva budskapet om Kundkrafts enkelhet och penningbesparande verksamhet vidare.

– Jag har pratat med vänner om Kundkraft, speciellt med de vänner som har hus. Men jag vet inte om de har hakat på Kundkraft. Ja, det kommer väl sig från att min mamma – som varit med i Kundkraft länge – är väldigt ekonomisk och om sig och kring sig, avslutar Amanda Boman.

Kundkrafts tanke är att erbjuda 100 procent grön el till lägst pris, avtalen ska heller inte innebära några fasta avgifter eller andra extra kostnader.

Sedan 1999 har Kundkraft genomfört fler än 1 000 el-auktioner och sänkt elkostnaden för över 400 000 svenska hushåll.

Och medlemskapet i Kundkraft är alltid kostnadsfritt.

Vill du spara tusenlappar varje år precis som Amanda Boman i Karlskoga?
Registrera dig här för att få ett garanterat lägre elpris över tid. Kundkraft sköter allt och säger upp ditt elavtal åt dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och få både mer tid och pengar över.

*Snittpriset på Kundkrafts medlemmars avtal, jämfört med snittpris på anvisningsavtal enligt Energimarknadsinspektionen perioden 15/10 2017 -15/10 2018, om förbrukning 15 000 kWh/år.

 

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal