Detta är information från Kundkraft

”Skulle aldrig välja något av storbolagen – har ingen lust att bli lurad

Är du en av alla som tröttnat på alldeles för höga elpriser?
Då är du inte ensam.
Kerstin Söderberg från Karlskoga betalade många tusenlappar i onödan – tills hon bytte till Kundkraft och sparade massvis med pengar.
– Det finns betydligt roligare saker att göra för pengarna än att ge bort dem till elbolag, säger hon

När sommaren nu sakta lämnar oss kan temperaturskillnaderna från dag till dag skapa kostsamma fluktuationer när det gäller elpriset.

Men det finns några som slipper oroa sig för plötsliga prishöjningar, dolda avgifter eller smutsig el – nämligen Kundkrafts medlemmar.

Över 120 000 svenskar är i dag med i ”folkrörelsen” Kundkraft – och att gå med tar bara 30 sekunder. Det enda du behöver göra är att registrera dig här.

– Ja, jag kan lova att det är enkelt. Kundkraft sköter allt och det enda du behöver göra är att registrera dig, säger 60-åriga Kerstin Söderberg i Karlskoga.

faktaruta

Medlemmarna är nyckeln

Men hur kan då Kundkraft erbjuda ett elavtal som är billigast i längden – med grön el, inga fasta avgifter och noll ansträngning från dig?

Nyckeln är medlemmarna. Tack vare de 120 000 personerna som är med i Kundkraft kan företaget sätta press på elmarknaden. Varje månad får elbolag som erbjuder det billigaste priset leverera el till företagets medlemmar och på så sätt skapar det konkurrenskraftiga elpriser.

Företaget Kundkraft startade redan 1999 och en av de trognaste kunderna är just Kerstin.
I dag bor hon själv i en bostadsrätt i ett 100 år gammalt hus i utkanterna av Karlskoga i Värmland.

– Jag har varit medlem i Kundkraft jättelänge. Jag gick med för många år sedan, säkert 15-20 år sedan. Sedan dess har jag flyttat med jämna mellanrum men alltid stått kvar med Kundkraft.

– Jag minns inte riktigt hur det var, men jag hade läst om Kundkraft någonstans, och det här var ju före internet och så, och jag tyckte att deras affärsidé kändes bra. Och den känns fortfarande bra tycker jag, säger Kerstin Söderberg.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal

”Vill inte lägga mer än nödvändigt”

Extra bra är att all el som Kerstin och de övriga medlemmarna förbrukar är grön el, det vill säga el som kommer från förnybara källor såsom vattenkraft, vindkraft, biobränsle och solenergi.

– Det är ju extra bra att de bara handlar med grön el. Bara det – att göra något bra för miljön är ju värt en extra slant, även om det i Kundkraft ingår utan att man behöver göra något, säger Kerstin med ett leende.

Vad har du för tips till människor som funderar kring sitt elbolag?

– Jag tycker att man ska vara lite om sig och kring sig. Jag hade kollat en del själv vad det kostar och så innan jag valde elbolag. Man vill ju inte lägga mer än nödvändigt på el. Det finns betydligt roligare saker att göra pengarna än att ge bort dem till elbolag…

Kundkrafts idé om att vi är starkare tillsammans och genom att samla Sveriges elkonsumenter för att sätt sätta press på elmarknaden är något som Kerstin verkligen attraherades av. Det, och enkelheten att vara medlem.

– Ja, fördelen är att det är enkelt. Kundkraft gör allt när det gäller förhandling av elavtalet. Många andra elbolag kör med lockelser eller erbjudanden, men det lär man sig snabbt att genomskåda. Om man inte tänker efter eller läser det finstilta så är det lätt att gå på storbolagens ”erbjudanden” som senare bara blir dyrare och dyrare med avgifter och påslag, förklarar Kerstin Söderberg.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla elavtalet – helt utan krångel

Grannen betalar 30 000 mer varje år

Senaste åren har Kundkrafts medlemmar i snitt sparat 3 600 kr/år* jämfört med om de inte gjort ett aktivt val och haft anvisningsavtal.

Eftersom priserna på elmarknaden förändras hela tiden så ändras även skillnaden mellan Kundkrafts upphandlade pris och snittpriset på elmarknaden. Därmed förändras även Kundkraftsmedlemmarnas besparing jämfört med snittpris på marknaden över tid.

Att Kerstin Söderberg i Karlskoga har sparat pengar på att vara medlem i Kundkraft så många år är helt klart, dock vet hon inte exakt hur mycket hon har sparat.

­– Nej inte exakt, men jag fick hem ett brev för något år sedan och där stod det att bara det året hade jag sparat 1 200 kronor.

– Men jag har en kompis som nyligen flyttade in i en likadan lägenhet som jag har, precis här bredvid. När vi pratade om elräkningen så berättade hon att den rörliga elen för henne var så otroligt dyr. Jag har i snitt 1 000 kronor per månad, men hennes fakturor ligger på 3 500 kronor. Jag fattar inte hur hon kan behöva betala så mycket – hon använder inte mer el än vad jag gör. Men jag sa till henne att om jag var henne skulle jag byta till Kundkraft. Men mer än så kan jag ju inte göra, säger Kerstin.

Grannen betalar alltså 2 500 kronor mer per månad – vilket blir 30 000 kronor extra på ett helt år.

– Jösses det är mycket. Jag kan tänka mig många saker som är roligare att lägga pengarna på. Jag gör det jag vill och lägger pengar på resor och barnbarnen, säger Kerstin.

Vilket elavtal vill du ha hjälp att omförhandla?
Jag bor i villa
Jag bor i lägenhet
Jag bor i fritidshus

”Har ingen lust att bli lurad”

Och även om hon kanske inte lyckats övertyga sin väninna ännu så är dottern, som nyligen köpt hus, redan en frälst Kundkraftmedlem.

– Skönt att man även på äldre dagar kan lära barnen något så att de slipper att ramla i fällorna, skrattar Kerstin.

Och om Kerstin skulle stå inför valet av elbolag i dag så skulle det inte vara någon som helst tvekan.

– Jag skulle aldrig välja något av storbolagen om jag hade chansen. Man hör ju mycket om dem och jag har ingen lust att bli lurad. Nä, jag har ett stort förtroende för Kundkraft och hade absolut valt dem i dag. Jag brukar till och med ta chansen att berätta för andra om Kundkrafts gemensamma kraft och fördelar när ämnet kommer på tal, säger hon.

– Kundkraft är så lätt och enkelt att ha. Under alla år har det inte varit något strul alls, avslutar Kerstin Söderberg i Karlskoga.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla elavtalet – helt utan krångel

Kundkrafts tanke är att erbjuda 100 procent grön el till lägst pris, avtalen ska heller inte innebära några fasta avgifter eller andra extra kostnader.

Sedan 1999 har Kundkraft genomfört fler än 1 000 el-auktioner och sänkt elkostnaden för över 400 000 svenska hushåll.

Och medlemskapet i Kundkraft är alltid kostnadsfritt.

Vill du spara tusenlappar varje år precis som Kerstin Söderberg i Karlskoga?
Registrera dig här för att få ett garanterat lägre elpris över tid. Kundkraft sköter allt och säger upp ditt elavtal åt dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och få både mer tid och pengar över.

*Snittpriset på Kundkrafts medlemmars avtal, jämfört med snittpris på anvisningsavtal enligt Energimarknadsinspektionen perioden 15/10 2017 -15/10 2018, om förbrukning 15000 kWh/år.

Bli medlem på 30 sekunder och få hjälp att förhandla ditt elavtal